Крем супа от тиква и кестени

 Царицата на есента

Тиквата е богата на витамини и минерали, което я прави изключително полезна за нашето здраве. Освен това тя е толкова вкусна, че е задължителен елемент на трапезата ни, особено през есента. Тиквата е чудесен източник на калий и бета-каротин, който се превръща във витамин А. Освен това съдържа някои минерали, включително калций и магнезий, както и витамини Е, С и някои витамини от група В. 

Ето и моята бърза и вкусна рецепта за крем супа от тиква и кестени. Цветово изцяло в тон с есента.
        

Необходими продукти:                   

500 гр. обелена и нарязана на кубчета тиква                                     

15 бр. печени и обелени кестени

30 гр. масло

1 картоф

1 глава лук

1 морков                                                

2 скилидки чесън

1, 5 л. вода

сол, черен пипер, индийско орехче

заквасена сметана за декорация

 Начин на приготвяне: 

Нарязваме лука и моркова на дребно и задушаваме в маслото докато омекнат. 

Прибавяме тиквата и картофите, наливаме водата и оставяме да се сварят 

зеленчуците. Подправяме със сол. Сварените зеленчуци пасираме, прибавяме чесъна 

и кестените, овкусяваме с черен пипер и индийско орехче. Поднасяме с капчици 

сметана. Да Ви е сладко!





Коментари