Крем супа от тиква и кестени
Царицата на есента
Тиквата е богата на витамини и минерали, което я прави изключително полезна за нашето здраве. Освен това тя е толкова вкусна, че е задължителен елемент на трапезата ни, особено през есента. Тиквата е чудесен източник на калий и бета-каротин, който се превръща във витамин А. Освен това съдържа някои минерали, включително калций и магнезий, както и витамини Е, С и някои витамини от група В.
15 бр. печени и обелени кестени
30 гр. масло
1 картоф
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1, 5 л. вода
сол, черен пипер, индийско орехче
заквасена сметана за декорация
Нарязваме лука и моркова на дребно и задушаваме в маслото докато омекнат.
Прибавяме тиквата и картофите, наливаме водата и оставяме да се сварят
зеленчуците. Подправяме със сол. Сварените зеленчуци пасираме, прибавяме чесъна
и кестените, овкусяваме с черен пипер и индийско орехче. Поднасяме с капчици
сметана. Да Ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар