Айвар

Есен е! - носи се аромат на червени печени чушки и пушек, а на където и да погледнеш -  е златно!

Ще ви запозная с един страхотен вкус - македонски, есенен и богат на аромати - АЙВАР!


Необходими продукти:


6 кг. червени чушки
6 кг. патладжани
чесън, сол и черен пипер


За маринатата:

800 мл. олио
150 мл. оцет, винен
120 гр. захар


Начин на приготвяне:

Чушките и патладжаните се изпичат( на ламарина) най- добре. След това се обелват и смилат, аз ползвам кухненски робот, за да стане максимално фина сместа, но може и на машинка за мелене. В тенджера слагаме да заври маринатата, след това прибавяме смлените зеленчуци. Ври около 40 - 50 мин. Прибавяме чесън, сол и черен пипер на вкус. Пълним в бурканчета и варим за капачка- около 15-20 мин. Това е! Да ви е сладко!


Коментари