Какаов сладкиш с круши и орехи
Ароматните и сладки плодове на крушата са известни още от древни времена и човечеството отдавна се възползва от плода под формата на лакомство. Пренесени на Стария континент от западната част на днешен Китай, сортовете круши само в България са над 200. А минимум 1/3 от теглото на крушата са фибри. Еднин средно голяма плод, от близо 200 грама, носи малко над 100 ккал. Три четвърти от това тегло е вода, което потвърждава безспорно факта, че крушата е диетична. В комбинация с шоколад и орехи е неустоима!
Какаов сладкиш с круши и орехи
300 гр. захар
3 яйца
150 мл. олио
250 гр. кис мляко
ванилия
щипка сол
10 гр. какао
Около 600 гр. брашно(+ -)
10 гр. бакпулвер
2-3 бр. круши нарязани на едри парчета
50 гр. орехови ядки
На1ин на приготвяне:
Разбиваме захарта и яйцата, до побеляване. Към тях постепенно прибавяме
олиото, киселото мляко, ванилията и щипка сол. Разбъркваме до получаване на
хомогенна смес. Към сместа добавяме сухите съставки- какаото, пресятото
брашно, бакпулвера и орехите. Изсипваме в тавичка и отгоре
нареждаме нарязаните круши.
Пече се 50 мин на 170 градуса. След това поръсваме с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар