Какаов сладкиш с круши и орехи

 Ароматните и сладки плодове на крушата са известни още от древни времена и човечеството отдавна се възползва от плода  под формата на лакомство. Пренесени на Стария континент от западната част на днешен Китай, сортовете круши само в България са над 200.  А минимум 1/3 от теглото на крушата са фибри. Еднин средно голяма плод, от близо 200 грама, носи малко над 100 ккал. Три четвърти от това тегло е вода, което потвърждава безспорно факта, че крушата е диетична. В комбинация с шоколад и орехи е неустоима!

                 Какаов сладкиш с круши и орехи

                             


300 гр. захар

3 яйца

150 мл. олио

250 гр. кис мляко

ванилия

щипка сол

10 гр. какао

Около 600 гр. брашно(+ -)

10 гр. бакпулвер

2-3 бр. круши нарязани на едри парчета

50 гр. орехови ядки     


На1ин на приготвяне:

Разбиваме захарта и яйцатадо побеляванеКъм тях постепенно прибавяме

олиото, киселото млякованилията и щипка солРазбъркваме до получаване на 

хомогенна смесКъм сместа добавяме сухите съставки- какаотопресятото 

брашно,  бакпулвера и орехитеИзсипваме в тавичка и отгоре  

нареждаме нарязаните круши. 

Пече се 50 мин на 170 градуса. След това поръсваме с пудра захар.

Коментари